Waterpolo


D.J.K.-ZAR is een club met sportieve ambities. Wij tellen momenteel drie jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën, een dames team en vijf heren teams waarvan heren 1 op bondsniveau speelt.

Onder 13 & onder 15

Het nieuwe o.15 en o.13 team worden voorgesteld.

 

O.15 Tony, Sammy, Adam, Abdallah, Youssef,Sajeed, Zakaria, Erik, gastspelers Raaf en Liam en ten laatste Joey. Ons team is een samenstelling van 0.15 en 0.13 spelers en hebben dit jaar samen de overstap naar 0.15 gemaakt. De wedstrijden zijn wat zwaarder, de tegenstanders wat steviger en sneller (alhoewel sommigen van ons daar juist heel blij mee zijn) en de tactieken hebben we nog niet helemaal in de vingers. Toch worden er hele mooie en spannende wedstrijden gespeeld. We hopen dit de tweede helft van het seizoen ook in de uitslagen tot uitdrukking te laten komen.

 

Aangezien we eigenlijk een gemengd team zijn zoeken we nog een paar snelle en/of sterke meiden om ons te komen versterken!!!

0.13 Bruno, Raaf, Liam, Flip, Jean Pierre, Yostinn, Job, Mees, Wisna, Sirah, Emre en helaas ontbreekt op de foto Mouaad (zie pasfoto).

We zijn dit seizoen lekker gestart met een heel groot 0.13 team aangevuld met Yostinn en Jean Pierre die eigenlijk bij de E-tjes zouden moeten spelen Ons team weert zich kranig en staat voorlopig in de middenmoot van de competitie. Helaas heeft onze vaste keeper Liam zijn pols gebroken en worden we getroffen door een ware griepgolf waardoor de laatste wedstrijden wat moeilijker liepen dan gepland. Maar Bruno, al eerder op doel gelegen, neemt voorlopig de plaats van Liam over. We raken goed op elkaar in gespeeld en ieder begint zijn plaats in het team te vinden. De één ontpopt zich tot een uitstekende verdediger, de ander blijkt een geweldige pass in huis te hebben en snelheid en conditie bij allen liegen er niet om.

 

Naast de polotrainingen op dinsdag en zondag doen de meesten ook mee aan de speciale krachttraining op zondagmiddag, geleid door twee ouders te weten Kenneth en Ton.

 

Zakaria, Sammy en Youssef van o.15 en Raaf en Yostinn en Jean Pierre van 0.13 trainen ook nog mee bij de waterpoloschool Noord-Holland, een regionale training in Hoofddorp. Al met al twee teams waar hard wordt gewerkt en om trots op te zijn!!!!

 

 

o.13 seizoen 2015-2016

Op de foto ontbreken Tony en de invallers Sirah en Flip

 

Team 2015-2016:
Youssef Ait Iddouch
Yassine Aouattah
Bruno Blaauboer
Sajeed Bouziane
Joey Brouwer
Sammy Elsamahy
Abdellah Jaaran
Adam Karssenberg
Tess van Klaveren
Kyra de Liser de Morsain
Zakaria Mejjak
Raaf van der Vlugt
Tony Blank

Toernooi bij ZPCH op 28/2


Vandaag (zondag 28 februari) hebben o.13 en o.11 meegedaan aan het toernooi van ZPCH in Hoofddorp. Het was een groot toernooi met heel veel teams verdeeld over 4 poules, zowel bij de D-tjes als bij de E-tjes
Het toernooi voor O.13 begon 's ochtends vroeg om 9 uur al, gelukkig hoefden wij pas om 10.15 te spelen waardoor we iets later ons bed uit hoefden.
Met tien spelers gingen we op stap: Tess, Raaf, Bruno, Abdallah, Sammy,Zakaria, Tony, Joey, Youssef en nieuwkomer Mouaad. Onze eerste wedstrijd tegen de Vuursche was super: goed teamwork, mooie passes, uitsteken verdedigd en prachtig keeperswerk van Sammy 7-1 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Alkemade was een heel andere pot.
Er werd weinig tot niet gezwommen, het schakelen tussen verdediging en aanval lukte niet en regelmatig lagen er vier mensen op de twee meter voor het doel. Zo maak je het de tegenstander wel erg makkelijk en daar maakten ze dankbaar gebruik van 6-2 verloren. De derde wedstrijd tegen Haarlem duurde het even voordat het team in een goed ritme terugkwam, maar eenmaal te pakken werd het een mooie wedstrijd. Helaas was de keepster van Haarlem te sterk en stopte ze veel van onze doelpogingen. Het lukte Tess uiteindelijk toch om er één langs te krijgen en Raaf prikte er twee onhoudbaar in de uiterste hoeken van het doel: Eindstand 4-3
Complimenten voor Mouaad die op zijn eerste toernooi liet zien dat hij een goede en felle verdediger is die ook nog eens mooie passes kan geven.

In de pauze tussen het o.13 en o.11 toernooi was er een keepersclinic geleid door Jalou Vanhelsuwé, keepster bij het Nederlands dames waterpoloteam. Van alle teams mocht er één keeper aan mee doen en voor ons ging Sammy het water in. Volgens hem was het een leerzame workshop. Sammy heeft na afloop een kleine waterpolobal met handtekening mee naar huis gekregen.

Voor o.11 kwam bijna een heel nieuw team het water in: Leon, Jean-piere, Yostin, Sabrina en Osip aangevuld met Flip, Sirah en Abdallah, die van de toernooileiding ook het water in mocht.
Ook zij moesten 3 wedstrijden spelen,twee partjes 5 tegen 5, en dat ze al aardig wat trainingsuurtjes gehad hebben was te zien. Hoe het zat met de aanval en verdediging was nog even zoeken, maar daar hielpen Flip, Sirah en Abdallah beurtelings bij.
Als keepers hebben Yostin, Sabrina, Jean-Piere en Osip zich onder de lat gewaagd.
DJK-ZAR tegen Z&PV ijsselmeer werd 5-3
DJK-ZAR tegen SG West Friesland werd ...5-3
Alleen de laatste wedstrijd werd wel moeilijk. Niet alleen waren de tegenstanders een stuk groter maar ook sneller.
en keeper Osip deed zijn best, maar de ballen waren niet te houden eindstand 1-7

Alle ouders bedankt voor het vervoer en alle aanmoedigingen. Op naar het volgende toernooi!!!!

Marga

Verder even een kort verslagje van de laatste paar wedstrijden van o.13:

De afgelopen drie weken hebben we eerst een redelijk makkelijke wedstrijd gehad tegen de Reuring, 12-7 gewonnen, en twee moeilijke wedstrijden tegen respectievelijk nummer 2 KZC en  3 WZC Purmerend.

Aan de uitslagen is het niet helemaal te zien, maar het waren hele spannende en mooie wedstrijden.

 

De wedstrijd tegen KZC begonnen we met een hele snelle voorsprong waarna het heel lang gelijk bleef oplopen 1-0,1-1,2-1,2-2

Voor deze wedstrijd waren verdedigers en aanvallers van positie gewisseld en dit bracht verwarring bij de tegenstander die er op ingesteld was vooral onze doelpuntenmakers uit te schakelen.

Ons team was zeer fel aan het verdedigen en er werd heel goed als team gespeeld: tot het vierde partje bleef het 4-4, toen sloeg langzaam maar zeker de vermoeidheid toe en liep het uiteindelijk van 4-6 heel snel naar 4-9. Maar wat een mooie wedstrijd, met het publiek weer eens op de banken!! Iedereen bedankt voor alle luide toejuichingen.

 

De wedstrijd tegen nummer 3, WZC Purmerend, gaf een omgekeerd beeld. Het bad was heel breed, 8 banen, en het eerste partje was het moeilijk om de onderlinge samenhang in stand te houden, 4-1 achterstand, maar toen we aan het enorme bad gewend waren liep het weer als een trein. Ondanks het ruwe spel van WZC ( krabben, een bloedneus en blauwe plekken) kwamen ze de volgende 3 partjes bijna niet meer aan scoren toe. Eindstand 6-2.  Petje af voor ons team als je bedenkt dat er 3 spelers van WZC Purmerend bij de WOC A-selectie mee traint en dat de helft van ons team net een jaar geleden gestart is!!!!

Leuk detail was dat de wedstrijd ook onder water te volgen was. We zijn met z’n allen dan ook nog even gaan kijken naar de herenwedstrijd na ons. Niet om de mooie benen, maar om eens te zien hoe dat er nou allemaal aan toe gaat met al dat hangen, trekken, duwen en afhouden. De jongens hebben wat bijgeleerd!!

Marga
Winterstoptoernooi

De Winterstop winnaars!

we hebben vandaag, 23 december, met de jongens en meiden die op dinsdag trainen een winterstoptoernooi gehouden: ze mochten zelf teams samenstellen en er werd 5 tegen 5 gespeeld.
Dit resulteerde in 3 teams: Team AAAHhhh Raaf, Tess, Adam, Bruno, Flip en Emre. Team Cool Cats: Sajeed, Sammy, Zakaria, Youssef, Tony en team Ino: Redouan, Julian, Ruben, Ryan en gastspeler Ino die bij de Zaan speelt.
We speelden 2x4 minuten. Het team Ino was door de gastspeler eigenlijk een beetje te sterk, toch wist team Coolcat ze nog aardig in te dammen. Team AAAHhhhh, dolf het onderspit tegen dit team. De wedstrijd van de Cool Cats tegen team AAAHhhhh werd een hele mooie met als uitschieter drie hele mooie lobjes van Zakaria die allen doelpunten werden. Team AAAHhhh wist door Tess en Flip ook nog drie keer te scoren en zo werd het een gelijk spel.
De hoofdprijs was een teamfoto op de site. We hopen een traditie gestart te hebben, dus op naar de volgende winterstop.

Marga