Welkom bij D.J.K.-ZAR


De gezelligste zwemvereniging uit Amsterdam. Wij zijn actief op het gebied van waterpolo voor senioren. Kijk gerust rond en kom eens langs voor een training of zwemles.

Over D.J.K.-ZAR

Welkom bij D.J.K.-ZAR, een club voor iedereen.

De zwemvereniging D.J.K.-ZAR is opgericht op 18 maart 1985 en komt voor uit de oudste vereniging van Amsterdam D.J.K. (De Jonge Kampioen) welke vereniging haar zetel had in het Heiligewegbad in Amsterdam. De vereniging D.J.K. is opgericht in 1892 en heeft dus net de 100 jaar niet gehaald.
ZAR (Zwemvereniging Admiraal de Ruijter) is opgericht in 1938 en vergeleken met D.J.K. dus een jonkie.
Aangezien het Heiligewegbad in het centrum van Amsterdam plaats moest maken voor de commercie en dus gesloten ging worden kwam het idee om met en andere vereniging in Amsterdam te fuseren. Er waren echter weinig verenigingen die zo'n fusie aankonden.
Uiteindelijk bleek ZAR de juiste fusie partner te zijn waarna uiteindelijk de fusievereniging D.J.K.-ZAR is ontstaan welke vereniging in 2010 haar 25 jarig bestaan mocht vieren.

 

Het thuisbad van D.J.K.-ZAR is Sportplaza "Mercator" aan de Jan van Galenstraat 315 te Amsterdam.  Er  wordt getraind voor waterpolo en wedstrijdzwemmen. Iedereen die iets met zwemsport wil doen is bij ons van harte welkom. Als u meer wilt weten moet u snel verder lezen.

 

Wat is er allemaal te doen bij D.J.K.-ZAR?

De zwemvereniging D.J.K.-ZAR houdt zich bezig met waterpolo voor senioren.

om eens langs bij het zwembad..


Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen? Kom gerust een keertje langs om te kijken. Klik hier voor alle informatie over inschrijvingen, tijden en andere informatie.