Nieuws
nieuws filter:
31.01.17

Gezocht: waterpolo scheidsrechters

Waterpolo scheidsrechter, de pineut of de gewaardeerde vrijwilliger ?

Beste mede waterpoloërs, Hieronder de uitgebreide versie, in het kort: We hebben te weinig scheidsrechters, we willen jou vragen scheidsrechter te worden; Kost je dit veel tijd? Nee. Na je opleiding hoef je maar 8 x 1 of 2 wedstrijden te fluiten. De wedstrijden vinden vrijwel altijd plaats voor of na je eigen uitwedstrijd. Je hoeft dus alleen maar eerder of later te vertrekken van je eigen wedstrijd. Reiskosten worden vergoed alsmede een shirt, sporttas, fluit, en polo-magazine Man-Meer!

Vragen? Bel mij: 06-11914829

Zoals jullie weten kan een polowedstrijd niet gespeeld worden zonder scheidsrechter. Bij D.J.K.-ZAR hebben we voor 8 teams op dit moment slechts 4 scheidsrechters. Zij hebben de taak om jaarlijks 155 wedstrijden te fluiten, hier komen we net aan als iedereen volop inzetbaar is. Maar ook zij willen wel eens een weekendje vrij. Dat is dus te weinig! Daarom zoeken we vrijwilligers die graag scheidsrechter willen worden. We zouden het totaal graag willen uitbreiden naar 8, zodat er voor elk team een scheidsrechter is.

Wat kunnen wij je bieden?

De vereniging betaalt voor jou de contributie van de BVWS, hiervoor krijg je een shirt en/of een poloshirt om in te fluiten, een sporttas, een goede fluit en het blad Man-Meer. De KNZB betaalt je reiskosten naar het zwembad waar je moet fluiten. DJK-ZAR wil hier ook nog een passende beloning tegenover stellen. De spelers waarderen het als jij hun wedstrijden wil gaan fluiten. De spelers van DJK-ZAR kunnen dan hun wedstrijden blijven spelen.

Wat wordt er van je gevraagd?

Je volgt een cursus scheidsrechter 3, deze wordt vergoed door de vereniging, mits je daarna ook daadwerkelijk blijft fluiten. Na je opleiding ga je zelfstandig, samen met een collega scheidsrechter regelmatig een wedstrijd fluiten. Dit hoeft niet elke week! 1x per maand is al voldoende. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met uitwedstrijden, voor of na jouw wedstrijd wordt er meestal ook gespeeld, zo kun je zonder dat het extra inspanning kost al heel veel voor de vereniging betekenen. Heb je nog iemand uit jouw team die wil gaan fluiten, dan kun je vaak nog samen reizen, dat is ook nog eens een stuk gezelliger.

De opleiding is vernieuwd, deze is veel meer op de praktijk gericht, je gaat al tijdens de opleiding wedstrijden fluiten samen met een ervaren buddy scheidsrechter. Deze zal je begeleiden zolang als dat nodig is. We gaan proberen om de buddy scheidsrechter van onze eigen vereniging te krijgen.

De cursus “scheidsrechter 3” bevat 7 bijeenkomsten incl. examen. Hier zit heel veel praktijk bij. Hiervoor moet je in het bezit zijn van een geldige W-kaart. Heb je deze nog niet, dan is er nog een w-cursus voordat de scheidsrechtercursus begint.

Meerijden kan altijd, als je met openbaar vervoer reist kun je ook altijd wel ergens opgehaald worden. We willen nog proberen om een cursus naar Amsterdam te halen dit voorjaar, hiervoor hebben we natuurlijk wel voldoende kandidaten nodig.

Heb je nog vragen of wil je je opgeven voor de cursus, neem dan contact op met:

De waterpolo-commissie van D.J.K.-ZAR afd. officialzaken

Danny Karstens
d.karstens1@gmail.com of djkzaramsterdam@gmail.com
Bellen kan ook met 06-11914829

Door: erikschriever

Zin om een keertje mee te trainen?


Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen of om een les te komen volgen? Kom gerust een keertje langs om te kijken. Klik hier voor alle informatie over inschrijvingen, tijden en andere informatie.